Bestemmelser

Lokalplanens bestemmelser er den juridiske del af lokalplanen, der blandt andet fastlægger rammerne for områdets anvendelse, udstykning og bebyggelse. Bestemmelserne fastlægges i henhold til Lov om planlægning.

Bestemmelserne er juridisk bindende overfor områdets ejere og brugere. Der må derfor ikke etableres forhold, der er i strid med lokalplanen.

Der kan i nogle tilfælde meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med de grundlæggende principper i lokalplanen.

1.1

Hensigten med lokalplanen er, at muliggøre erhverv med pladskrævende funktion for matrikel 2ak og 2al Vassingerød By, Uggeløse beliggende i erhvervsområdet ved Vassingerød by.

På denne baggrund er det lokalplanens formål:

At fastlægge arealet til virksomheder med særlige beliggenhedskrav i form af transport- og distributionsvirksomheder i miljøklasse 5.

At fastlægge områdets vejadgang fra Tofteengen.

 

2.1

Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 2 og omfatter følgende matrikler: 2ak og 2al Vassingerød By, Uggeløse.

2.2

Området er beliggende i byzone.

 

3.1

Området må kun anvendes til virksomheder med særlige beliggenhedskrav i form af transport- og distributionserhverv i miljøklasse 5.

3.2

Der må kun opføres op til 1500 m² bebyggelse til kontor- og administration i tilknytning til virksomheden.

 

4.1

Matr. nr. 2ak og 2 al Vassingerød By, Uggeløse, skal sammenlægges til en samlet matrikel.

4.2

Der må ikke foretages udstykning af ejendommen.

 

5.1

Der skal etableres vejadgang til lokalplanområdet ad Tofteengen som vist på kortbilag 2.

5.2

Der skal sikres vejadgang langs alle bygningens facader.

Interne veje skal anlægges med en bredde på minimum 3,5 meter

5.3

Der skal etableres foranstaltninger inden for lokalplanområdet således, at udgående lastbiltrafik ledes op til Nymøllevej ad Tofteengen.

5.4

Der skal anlægges stiadgang for cyklende og gående fra Tofteengen som vist på kortbilag 2.

5.5

På ejendommen skal der anlægges areal til parkering svarende til mindst 1 bilplads for hver 400 m² etageareal anvendt til lager-, produktion- og industriformål. Til administration og lignende skal der anlægges areal til parkering svarende til mindst en bilplads for hver 50 m² etageareal.

5.6

Der skal anlægges areal til cykelparkering svarende til mindst 1 cykelparkering pr. 50m² etageareal anvendt til administration eller lignende funktion.

 

6.1

Der må opsættes solfangere, solceller o.lign. energibesparende elementer på tagflader. Solceller, solfangere o.lign. på tag skal indrykkes mindst 2 meter fra tagets skæring med facade og monteres i en vinkel så de ikke er synlige fra omgivelserne.

6.2

Solceller skal udføres så de ikke reflekterer sollys på omgivelser, naboer og forbipasserende.

6.3

Bygningsdele, der påvirkes af regn (tage, tagrender, inddækninger, facader mv.), må ikke opføres af materialer, der indeholder miljøskadelige stoffer, som for eksempel kobber, bly og zink.

6.4

Det skal sikres, at virksomhedsstøj der genereres inden for lokalplanområdet overholder de vejledende grænseværdier for de omkringliggende områder jævnfør Miljøstyrelsens vejledning om ekstern støj fra virksomheder.

6.5

Tekniske installationer på tagfladen skal inddækkes, afskærmes, udformes, så de indgår som en integreret del af bygningen, eksempelvis i samme materiale som facaden, så installationen ikke er synlig fra de omkringliggende områder.

6.6

Områder til affaldshåndtering skal være overdækket og afskærmet.

Såfremt affaldet håndteres uden for byggefeltet skal affaldshåndtering indgå som en del af den sekundære bebyggelse jævnfør §7.4

Affald skal med hensyn til sortering, opbevaring og afhentning være i overensstemmelse med Allerød Kommunes til enhver tid gældende affaldsregulativ.

6.7 

Regnvand skal benyttes som et led i de rekreative elementer på ejendommen.

Tagvand skal så vidt muligt nedsives på egen grund. Tagvand der ikke nedsives på egen grund samt overfladevand fra befæstede arealer skal ledes til et regnvandsbassin med en placering som vist på kortbilag 2.

Bassinet skal have et areal på mindst 1500 m2 inden for bassinets kronekant. Bassinet skal anlægges med let skrånende brinker, hvor hældningen ikke er stejlere end 1:5. Det nødvendige volumen af bassinet fastlægges i en tilslutningstilladelse efter miljøbeskyttelsesloven.

 

7.1

Ny bebyggelse må kun placeres inden for det på kortbilag 2 angivne byggefelt.

7.2

Bygninger inden for byggefeltet jævnfør kortbilag 2 må have en højde på 15 meter over det fastlagte niveauplan på 43,5, således at intet punkt af bygningen overstiger kote 58,5.

Bebyggelse uden for byggefeltet må højst være 2,5 meter. Dog må flagstænger være 8 meter.

7.3

Bebyggelsesprocenten for ejendommen må ikke overstige 50 jævnfør beregningsreglerne fastsat i bygningsreglementet BR18, kap. 23.

7.4

Uden for byggefeltet kan der etableres sekundære bygninger på et samlet areal på op til 150 m² (cykelskur, materielskur, overdækninger, hegn, flagstænger mv.) og et sprinkleranlæg på maksimalt 150 m².

7.5

Der pålægges byggelinjer for sekundære bygninger langs Vassingerødvej og Tofteengen på 5 meter fra vejskel.

 

8.1

Farver på facaderne må kun være sort eller jordfarver i afdæmpede mørke eller lyse nuancer.

Facaderne skal bestå af en base på minimum 3 meters højde i afdæmpede mørke nuancer og en overbygning i afdæmpede lyse nuancer.

Facaderne skal opdeles med materialeskift, vinduespartier, forskydninger eller tilsvarende i minimum 0,5 meters bredde fra sokkel eller base til facadens overkant med maksimalt 15 meter mellem opdelingerne.  

8.2

Bebyggelse må kun opføres med en taghældning på max 15 grader.

Tagmateriale må kun udføres som tagpap eller trapezplader og kan også helt eller delvist udføres som et begrønnet tag.

8.3

Mod vejskel skal sekundære bygninger og overdækninger begrønnes eller afskærmes med hæk og opføres med materialer i farverne sort samt jordfarver i afdæmpede mørke eller lyse nuancer.

8.4

Belysning skal være rettet mod bygningen eller på interne køreveje. Belysningen skal være retningsbestemt og afskærmet, så der ikke spredes lys uden for lokalplanområdet.

8.5

Skiltning må kun finde sted på facade/gavl. Der må kun skiltes med virksomhedens navn, logo og lign. Kommerciel reklamering med produkter må ikke finde sted.

Der må kun opsættes i alt 2 facadeskilte på hver facade ud mod vejarealer.

Skilte på facader må maksimalt have en størrelse på 15 m² pr. skilt.

Der må ikke opstilles digitale skilte, neonskilte eller skilte der er belyste, lysende, blinkende, bevægelige eller skilte der reflekterer sollys.

8.6

Der kan opstilles anvisningsskilte ved indkørsler, når arealet af det enkelte skilt ikke udgør mere end 3,5 m².

8.7

Der må maksimalt opstilles 4 flagstænger og 1 skiltepylon på maksimalt 8 meter ud mod vej.

 

9.1

På ejendommen skal der udlægges udendørs opholdsareal svarende til minimum 10 m² pr. 100 m² etageareal anvendt til administration og lign.

9.2

Langs Vassingerødvej og Tofteengen skal der plantes trærækker. Langs Vassingerødvej skal der plantes mindst 18 træer. Træerne skal plantes med samme afstand på 15 meter.

Langs Tofteengen skal der plantes mindst 10 træer med samme afstand.

Træer i trærækken skal være af følgende hjemmehørende arter:

  • Avnbøg (Carpinus betulus)
  • Fuglekirsebær (Prunus avium)
  • Rødel (Alnus glutinosa)
  • Småbladet lind (Tilia cordata)
  • Spidsløn (Acer platanoides)
  • Stilkeg (Quercus robur)
  • Vintereg (Quercus petraea)

9.3

Maksimalt 30% af de ubebyggede arealer må befæstes.

De dele af arealerne som ikke bebygges, befæstes, beplantes eller hvor der etableres regnvandsbassin, herunder arealerne mellem matrikelskel mod vej, skal anlægges som græsareal eller blomstereng.

9.4

Alle arealer, hvorpå der færdes køretøjer, herunder parkerings­arealer, skal befæstes med fast ikke-permeabel belægning.

9.5

Der må inden for lokalplanområdet maksimalt terrænreguleres 1 meter så længe at:

Der ikke terrænreguleres lavere end kote 42,5

Ved læsseramper kan der terrænreguleres til kote 42,0

Der ikke terrænreguleres højere end kote 44,5

Der ikke terrænreguleres mere end +/-  0,5 m mod vejarealer når reguleringen sker tættere på skel mod vej end 2,5 meter

9.6

Oplag af materialer, containere, redskaber mv. skal skjules bag hegning inden for lokalplanområdet jævnfør §9.7.

9.7

Hegning mod vej skal ske med levende hegn. Trådhegn eller andre faste hegn skal placeres bag levende hegn og maksimalt have en højde på 2,5 m. Det levende hegn skal have en højde, der svarer til det faste hegn.

9.8

Belysning må kun etableres, så der ikke sker direkte belysning af omkringliggende bebyggelse og områder. Lyskilden skal orienteres mod bygninger og interne veje inden for planområdet.

 

10.1

Ny bebyggelse må ikke tages i brug før der er etableret parkeringspladser, udendørs opholdsarealer, regnvandshåndtering og beplantning efter reglerne i § 5.1, § 5.2, § 5.4, § 9.1 og § 9.3.

 

11.1

Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort, må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende, lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen.

11.2

Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan. Dispensation kan kun ske efter en skriftlig orientering af naboer m.fl., medmindre Byrådet skønner, at dispensationen er af uvæsentlig betydning for de pågældende (planlovens §§ 19 og 20).

11.3

Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af denne. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.

 

12.1

Bestemmelser i eksisterende Lokalplan nr. 3-396 vedr. matrikel 2ak og 2al Vassingerød By, Uggeløse ophæves ved bekendtgørelsen af denne lokalplan.