Klima

Det er en del af Allerød Kommunes Natur- klima og miljøpolitik 2030, at vandforvaltning tager udgangspunkt i vandets naturlige kredsløb, og at kommunen sikrer rent og tilstrækkeligt grundvand. En fastlæggelse af en maksimal befæstelsesgrad sikrer, at der er arealer inden for planområdet som friholdes belægning, så der kan dannes grundvand. Dele af regnvandet, herunder tagvand der ikke nedsives og overfladevand fra befæstede arealer, skal ledes til et regnvandsbassin. På den måde udnyttes regnvandet som en ressource, som skaber naturværdi samt rekreativ værdi i området. Ligeledes skal trærækker langs henholdsvis Vassingerødvej og Tofteengen bidrage til gode naturforhold samt virke afskærmende for erhvervsaktiviteten inden for lokalplanområdet. De arealer der ikke bebygges, befæstes, beplantes eller hvor der etableres regnvandsbassin, skal begrønnes eksempelvis som blomstereng, der kan bidrage til biodiversiteten.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere solceller på taget, som skal skabe bedre forudsætninger for energibesparelser og en CO2 neutral energiforsyning i overensstemmelse med Allerød Kommunes Natur- klima og miljøpolitik 2030.

Der er den 5. marts 2020 vedtaget en bekendtgørelse, som bestemmer retningslinjer for etablering af ladestandere blandt andet i forbindelse med nybyggeri. Ved nyopførelse af bygninger med mere end 10 parkeringspladser, der ikke er beboelsesbygninger, skal der etablere mindst 1 ladestander i tilknytning til parkeringspladsanlægget og mindst hver femte parkeringsplads skal forberedes til ladestandere jævnfør Ladestanderbekendtgørelsen BEK nr. 181.

Planen fastlægger ikke specifikke byggematerialer, da det skal være muligt at benytte de mest miljømæssigt bæredygtige materialer på markedet.